1 Deschideți scoicile și scoateți carnea din ele. Păstrați câteva scoici. Spălați carnea de scoică și puneți-o în apa rece câteva minute, apoi uscați-le și puneți-le în tava unsă cu grăsime. Adăugați vin, acoperiți cu folie de aluminiu (pentru a păstra umezeala) și puneți-o la cuptorul setat la puterea de microunde 100% (P-100) timp de 4-5 minute. Apoi luați tava și îndepărtați scoicile. Topiți unt la cuptorul setat la puterea de microunde 100% (P-100) timp de 1-2 minute. Adăugați ceapa verde curațată și tocată, și prăjiți la programele combinate de microunde și convecție (setările cuptorului C-1) timp de 1-2 minute. Apoi adăugați ciupercile tocate, cuburile de pâine și frunzele de spanac, acoperiți și fierbeți la același program combinat timp de 4-5 minute. Amestecați, adăugați smântâna, sare, piper și puneți-o iar la cuptor timp de 1-2 minute.
Acum opriți cuptorul și lăsați mâncarea înăuntru timp de încă 3 minute, apoi umpleți scoicile cu mixtura pregătită. Puneți carnea de scoică deasupra fiecărei scoici, presărați puțin ulei de măsline, sare și piper și acoperiți cu o felie de mozzarella.
Distribuiți scoicile umplute pe un platou, puneți-l pe grilaj în poziție centrală și rumeniți la programul grătar (G-1) timp de 2-3 minute. Presărați pătrunjel, adăugați felii de lămâie și serviți.