Martie 2021 Dacă mesajul nu se deschide, deschideți-l cu browser-ul.
 
 
 
  Gorenje  
 
 
 
 
 
 
Cel mai simplu mod de a-i face pe cei mici să contribuie la treburile casnice
 
SIMPLIFICAREA VIEȚII ÎN FAMILIE
 
 

Este o adevărată luptă de fiecare dată când îi puneți pe cei mici să dea o mână de ajutor la treburile casnice, dar nu trebuie să fie așa.
În continuare, vă prezentăm cinci trucuri cu care îi veți convinge pe copii să-și îndeplinească sarcinile, fără țipete. Garantat!

1. Fiți perseverenți. În prima fază, cei mici s-ar putea împotrivi când le veți prezenta noile responsabilități, mai ales dacă sunt obișnuiți să faceți voi totul în casă. Dar cu puțină perseverență, se va vedea curând o schimbare în comportamentul lor.

2. Transformați totul în joacă. Faceți din strânsul șosetelor un campionat mondial sau din adunatul jucăriilor o misiune de salvare demnă de un super erou. Nu doar că va merge treaba mai repede și mai ușor, ci o veți și transforma într-o distracție atât pentru voi, cât și pentru cei mici.

3. Fără așteptări prea mari. Cu siguranță nu toate tricourile vor fi împachetate la fel, și veți mai găsi câte un fir de praf pe ici colo. Rezistați tentației de a le spune „Lasă la mine”, și priviți cum devin persoane responsabile și capabile.

4. Lăudați-i! Oamenilor le place să fie lăudați pentru munca depusă, iar copiii nu fac excepție de la regulă. Astfel, asigurați-vă că știu ce treabă minunată fac și cât de fericiți sunteți pentru contribuția lor.

5. Motivație pozitivă. Fișe cu abțibilduri, o poveste în plus la culcare sau din când în când, chiar și o bomboană - toate acestea pot face minuni pentru motivația celor mici la treabă. Unii i-ar spune mituire - noi, în schimb, îi spunem motivare.

 
 
 
 
   
 
 
Dezabonare
 
 
www.gorenje.ro/