Rețete sănătoase - Gorenje

Rețete sănătoase

Suc energizant

Suc energizant
Folosiți storcătorul de fructe

Ingrediente

pentru 1 pahar de suc:

  • 8 frunze de varză
  • 1 castravete
  • 1 măr
  • 1 portocală

Preparare

1 Spălați varza și tăiați-o în bucăți mari.
2 Spălați castravetele și mărul, decojiți portocala și tăiați-le în bucăți mari.
3 Presați ingredientele în storcător.
4 Turnați sucul obținut în pahar și decorați cu felii de portocală.

Mix violet

Mix violet
Folosiți storcătorul de fructe

Ingrediente

pentru 1 pahar de suc:

  • 1/2 varză roșie
  • 1/2 bulb de fenicul
  • 2 mere
  • 1 tijă de țelină
  • 1/2 portocală

Preparare

1 Spălați varza și feniculul și tăiați-le în cuburi mari.
2 Spălați merele, decojiți portocala și tăiați-le în cuburi mari.
3 Spălați țelina și tăiați-o în felii groase.
4 Presați ingredientele în storcător.
5 Turnați sucul obținut în pahar și decorați cu felii de măr.

Hummus picant

Hummus picant
Folosiți Power blender-ul

Ingrediente

  • 200 g boabe de năut
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de tahini (pastă de susan)
  • 100 ml din zeama în care a fiert năutul
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță cayenne pepper
  • 1 linguriță de boabe de muștar
  • pătrunjel proaspăt, tocat

Preparare

1 Hidratați năutul pentru 20 de ore, clătiți și fierbeți.
2 Păstrați 100 de ml din apa în care a fiert năutul.
3 Transferați năutul în vasul blender-ului și adăugați apa.
4 Adăugați usturoiul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, tahini, sarea și piperul.
5 Adăugați cayenne pepper după gust.
6 Selectați programul "NUTS".
7 Se servește rece.
8 Decorați cu semințe de susan și pătrunjel tocat.

Pastă tartinabilă din soia

Pastă tartinabilă din soia (folosiți Power blender-ul)
Folosiți Power blender-ul

Ingrediente

  • 300 g boabe de soia
  • 3 murături (castraveciori murați)
  • 1,5 linguri de muștar
  • 1,5 linguri smântână fermentată
  • 1,5 lingurițe de unt
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1/2 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de brânză feta
  • 10 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare, piper

Preparare

1 Hidratați boabele de soia pentru minim 12 ore, clătiți și fierbeți.
2 Când s-au răcit, strecurați și transferați-le in vasul blender-ului.
3 Adăugați celelalte ingrediente.
4 Asezonați și adăugați pătrunjelul tocat.
5 Selectați programul "NUTS".
6 Serviți cu pâine prăjită și brânză sau prosciutto.

Terci de mei dulce

Terci de mei dulce
Folosiți presa pentru ulei

Ingrediente

4 porții:

  • Hidratați semințele de floarea-soarelui pentru 24 de ore.
  • Măcinați și adăugați usturoi.
  • Adăugați uleiul de floarea-soarelui și zeama de lămâie, asezonați.
  • Adăugați pătrunjel tocat.
  • 100 g terci de mei
  • 1 măr
  • 1 banană
  • 500 ml suc de mere
  • 1 linguriță scorțișoară
  • puțină pudră de vanilie
  • stafide
  • 1 lingură de ulei de nuci, presat la rece

Preparare

1 Fierbeți meiul în sucul de mere.
2 Tocați mărul și banana.
3 Adăugați stafidele, scorțișoara și vanilia.
4 Adăugați uleiul de nuci.
5 Amestecați și serviți cald.

Ulei din semințe de dovleac

Ulei din semințe de dovleac
Folosiți presa pentru ulei

Conține trigliceride, fitosteroli, este bogat în proteine, minerale, grăsimi nesaturate, vitaminele A, E, C și K.

Beneficii pentru sănătate

  • Ameliorează problemele de prostată
  • Ajută digestia
  • Îmbunătățește activitatea stomacului
  • Ajută sistemul imunitar
  • Îmbunătățește starea de spirit
  • Scade colesterolul rău

Gătit

  • Se folosește în sosuri,
  • dressing-uri pentru salate,
  • paste tartinabile,
  • produse de patiserie, sau pentru
  • ciocolată sau înghețată.

Îngrijire corporală

  • Îmbunătățește aspectul pielii
  • Previne căderea părului
* Conținutul furnizat are doar scop informativ. Vă rugăm să cereți părerea unui medic nutriționist înainte de folosire.

Păstrăv cu lămâie, garnitură de legume și cartofi cu unt

Păstrăv cu lămâie, garnitură de legume și cartofi cu unt
Folosiți Steam tower

Ingrediente

Păstrăv cu lămâie

  • 4 file-uri de păstrăv proaspăt
  • sare
  • piper alb
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 felii de lămâie

Legume preparate la aburi

  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 1/2 praz
  • 1/4 ardei gras roșu
  • o felie de gulie
  • sare
  • 1 linguriță de mărar
  • 1 linguriță de unt

Cartofi cu unt

  • 4 cartofi
  • sare
  • 1 fir de rozmarin
  • 500 ml apă sau supă (de pui sau de legume)
  • unt

Preparare

1 Păstrăv cu lămâie (vasul perforat superior):

Asezonați păstrăvul, stropiți-l cu ulei și adăugați feliile de lămâie. Țineți la frigider până când sunt gata celelalte preparate.
2 Garnitură de legume (vasul perforat din mijloc):

Spălați legumele și tăiați-le julien (bastonașe). Recomandăm să tăiați zucchini la 4 cm lungime și 5 mm grosime; tăiați gulia și ardeiul la 4 cm lungime și 2 mm grosime, iar prazul la 4 cm lungime și grosime ceva mai mare. Așezați legumele în vasul perforat superior. Asezonați, presărați mărar și adăugați câteva cubulețe de unt.
3 Cartofi cu unt (vasul neperforat inferior):

Decojiți cartofii, tăiați-i în bucăți mari și așezați-i în vazul neperforat inferior. Adăugați sare, așezați rozmarinul peste cartofi și turnați 500 ml apă sau supă. Când sunt fierți, adăugați unt.

Preparare și gătire

Așezați vasul cu legume peste cel cu cartofi, iar în vasul superior perforat puneți păstrăvul și acoperiți cu capacul. Așezați turnul într-o tavă adâncă în cuptorul preîncălzit la 155 °C. Gătiți timp de 40 de minute.

Pui învelit în bacon, găluște din praz și semințe de pin, sos de miere și fructe

Pui învelit în bacon, găluște din praz și semințe de pin, sos de miere și fructe
Folosiți Steam Tower

Ingrediente

Pui învelit în bacon

  • 1 bucată mare de piept de pui fără os
  • sare, piper alb
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri smântână fermentată
  • 1 lingură vin alb sec
  • puțin maghiran
  • 8 felii bacon afumat
  • supă de pui sau legume

Găluște din praz și semințe de pin

  • 100 g făină
  • 1 linguriță ulei
  • 750 ml apă
  • 2 linguri semințe de pin
  • 1 tulpină de praz
  • 1 lingură unt
  • sare
  • 100 g brânză proaspătă
  • 1 ou

Sos de miere cu fructe

  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 gălbenușuri
  • 1 ou
  • 20 ml smântână
  • 2 piersici din conservă
  • 8 cireșe din conservă

Preparare

1 Pui învelit în bacon (vasul adânc, neperforat):

Tăiați piepul de pui pe lungime, în fâșii subțiri. Înveliți puiul în folie și încercați să subțiați fâșiile și mai mult. Tăiați dreptunghiuri din fâșiile de carne și asezonați. Tocați mărunt resturile de pui și amestecați cu morcovi răzuiți, smântână, vin, maghiran și sare până când obțineți o pastă omogenă. Acoperiți uniform puiul cu pasta și rulați. Înveliți rulourile în bacon, înveliți-le în folie și sigilați. Așezați-le în vasul inferior neperforat, acoperiți cu apă sau supă.
2 Găluște din praz și semințe de pin (vasul perforat, din mijloc):

Combinați făina, uleiul și apa până când obțineți un aluat omogen. Puteți folosi un mixer electric. Adăugați ulei și lăsați aluatul să se odihnească pentru 20 de minute. Prăjiți uscat semințele de pin, apoi adăugați untul și prazul feliat. Sotați până când prazul s-a înmuiat. Transferați-l într-un bol, adăugați brânza și amestecați. Adăugați oul, asezonați. Întindeți ușor aluatul și presărați amestecul. Rulați, având grijă să nu aibă mai mult de 5 cm grosime. Înveliți cu un tifon umed și așezați-l în vasul perforat mijlociu.
3 Sos de miere și fructe (vasul perforat, de sus):

Ungeți cu unt șase vase ramekin mici. Amestecați mierea, zahărul vanilinat și două gălbenușuri, adăugați un ou întreg și bateți până obțineți o spumă. Adăugați smântâna și amestecați. Distribuiți cubulețele de fructe în vasele ramekin. Turnați amestecul peste fructe, acoperiți cu folie de aluminiu și așezați vasele ramekin în vasul perforat superior.

Preparare

Asamblați vasele, așezați turnul într-o tavă adâncă în cuptorul preîncălzit la 165 °C. Gătiți timp de 60 de minute.
Suc energizant
Mix violet
Hummus picant
Pastă tartinabilă din soia
Terci de mei dulce
Ulei din semințe de dovleac
Păstrăv cu lămâie, garnitură de legume și cartofi cu unt
Pui învelit în bacon, găluște din praz și semințe de pin, sos de miere și fructe