Calea rapidă către obținerea unor mese rapide și sănătoase - Gorenje

Calea rapidă către obținerea unor mese rapide și sănătoase

"Smântână" fără lactate

Sunt multe rețete pe care nu ni le putem imagina fără smântână. Însă este posibil. Dacă doriți să evitați grăsimile de origine animală, dar să păstrați textura cremoasă a sosului încercați acest truc: topping din caju, pentru salată.

Ingrediente:

  • 150 g caju (crude, nesărate) 
  • ¼ linguriță de sare
  • 1-2 lingurițe oțet de mere
  • sucul unei lămâi mici

Preparare:

Amestecați ingredientele în blender, răciți înainte de servire.

Înghețată fără lactate

O vară fără înghețată? Nu, mulțumim! Dacă v-ați propus să evitați produsele de origine animală, este dificil să renunțați la unul dintre cele mai populare deserturi. Dar vestea bună este că nici nu este necesar. Trebuie doar să o preparați puțin diferit - cu banane congelate.

Ingrediente:

  • 3 banane, feliate și congelate
  • 80 ml lapte vegetal (orez sau migdale, de exemplu)
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 2 lingurițe pudră de cacao

Preparare:

Amestecați ingredientele în blender. Puteți înlocui cacao cu fructe, pentru o aromă diferită.

Aluat foietaj vegan, fără gluten

Plăcinte dulci, plăcinte savuroase, plăcinte uriașe, mini-plăcinte… Sunt nenumărate rețete, potrivite pentru orice gust, dar prepararea lor fără proteine de origine animală poate fi o provocare. Trucul următor vă poate ajuta, singura grijă rămânând alegerea umpluturii.

Ingrediente:

  • 90 g făină de orez
  • 90 g făină de migdale
  • 3 lingurițe amidon de porumb
  • 2 lingurițe drojdie
  • ½ linguriță semințe de in măcinate
  • ½ linguriță sare
  • 5 lingurițe unt vegetal (unt de cocos, de exemplu)
  • 3 lingurițe apă rece

Preparare:

Amestecați ingredientele, adăugând treptat grăsimea. Frământați bine și răciți aluatul pentru 30 de minute în frigider. Întundeți aluatul în tavă și adăugați umplutura.

Frișcă din năut

Torturi, înghețată, salată de fructe… Și un nor de frișcă deasupra. Imaginea asta ți-a trezit, probabil, papilele gustative. Dacă ești adeptul unei diete complet vegane sau poate vrei doar să eviți proteinele de origine animală, te poți bucura de frișcă. Cu acest mic truc, adaugă o dulce tușă finală deserturilor.

Ingrediente:

  • 470 ml lichid din conservă de năut
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 200 g zahăr

Preparare:

Bateți ingredientele cu un mixer, până când obțineți o spămă aerată, apoi răciți.