meniu+
închide
...

Scoici Jacobs gratinate cu mozzarella

Scoici Jacobs gratinate cu mozzarella
Timp de preparare: 13-15 minute Timp de rumenire: 13-19 minute
4 porții:

Pregătire: grătar, microunde

Ingrediente

  • 8 scoici Jacobs
  • o ceapă verde
  • 150g ciuperci bouletus, chanterelle și altele
  • o felie de pâine pentru prăjit
  • 2,5 cl smântână
  • 1 cl vin alb
  • pătrunjel
  • 100g frunze de spanac
  • 20g unt
  • 100g mozzarella
  • ulei de măsline

Preparare

1 Deschideți scoicile și scoateți carnea din ele. Păstrați câteva scoici. Spălați carnea de scoică și puneți-o în apa rece câteva minute, apoi uscați-le și puneți-le în tava unsă cu grăsime. Adăugați vin, acoperiți cu folie de aluminiu (pentru a păstra umezeala) și puneți-o la cuptorul setat la puterea de microunde 100% (P-100) timp de 4-5 minute. Apoi luați tava și îndepărtați scoicile. Topiți unt la cuptorul setat la puterea de microunde 100% (P-100) timp de 1-2 minute. Adăugați ceapa verde curațată și tocată, și prăjiți la programele combinate de microunde și convecție (setările cuptorului C-1) timp de 1-2 minute. Apoi adăugați ciupercile tocate, cuburile de pâine și frunzele de spanac, acoperiți și fierbeți la același program combinat timp de 4-5 minute. Amestecați, adăugați smântâna, sare, piper și puneți-o iar la cuptor timp de 1-2 minute.
Acum opriți cuptorul și lăsați mâncarea înăuntru timp de încă 3 minute, apoi umpleți scoicile cu mixtura pregătită. Puneți carnea de scoică deasupra fiecărei scoici, presărați puțin ulei de măsline, sare și piper și acoperiți cu o felie de mozzarella.
Distribuiți scoicile umplute pe un platou, puneți-l pe grilaj în poziție centrală și rumeniți la programul grătar (G-1) timp de 2-3 minute. Presărați pătrunjel, adăugați felii de lămâie și serviți.