meniu+
închide
...

Salată de primăvară cu trei arome

Salată de primăvară cu trei arome
4 porții:

Pregătire: grătar, microunde
Timp de preparare: 10-15 minute
Timp de rumenire: 5-7 minute

Ingrediente

  • 200g filé de pui
  • 200g lăptuci
  • 200g ruccola
  • 200g frunze de lăptuca pentru décor
  • 100g loboda
  • 8 ridichi roșii
  • o ceapă
  • 100g sparanghel
  • 100g căpșuni
  • 100g mango
  • arpagic
  • flori decorative (primule, violete, margarete)
  • Sosul:
  • 0,5 l supă
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 2 gălbenusuri de ou (fierte)
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare, piper, ierburi proaspete

Preparare

1 Curațați și spălați lăptucile și uscați frunzele. Dacă acestea sunt prea mari, tăiați-le pe jumătate. Puneți frunzele decorative pe farfurie și adăugați căpșunile spălate și feliate, mango, ridichiile și ceapa.
Tăiați puiul în filé-uri mici, presați-le ușor, adăugați sare, piper și rumeniți-le la programul pentru grătar și microunde (C-3 setarea cuptorului) timp de 3-4 minute, apoi continuați cu programul pentru grătar (G-1) încă 2-3 minute.
La sfârșit adăugați sparanghel fiert și puiul rumenit peste salată, adăugați sosul și decorați cu arpagic presărat și flori, înainte de servire.